PLAZMA - a saját bőrömön

2019.01.27

A PLAZMA kezelés már régen felkeltette az érdeklődésemet, fantasztikus előtte-utána készült képeket láttam külföldi oldalakon. Nagyon vártam, hogy végre lehetőségem legyen kipróbálni. A szemkörnyéke olyan terület, amit a legtöbb kezelésnél ki kell hagynunk, óvatosnak kell lenni...és végre egy hatékony szemkezelés!

A videókat nézve picit félelmetesnek tűnt, de a valóságban teljesen viselhető. A tű hegyével csak közelítünk a bőrfelszínhez - valójában nem érünk hozzá-, és amikor 1-2 mm-re vagyunk, akkor a szikra "átugrik" a bőrre. Ott pontszerű égési sérülés keletkezik, ezzel a felesleges bőr egy része rögtön "füstté válik". Ez a kezelés azonnali feszesítő hatása.

Az itt található receptorok azt fogják jelezni az agynak, hogy komoly sérülést szenvedett a bőrünk, ezért megkezdődik a regenerálódás, sok-sok új kollagén és elasztikus rost fog termelődni a következő 3 hónap során. Ez a késleltetett hatás. Fontos ez alatt az idő alatt az ideális mennyiségű folyadék bevitelre figyelni, hogy ne csak kellő mennyiségű, hanem minőségben is megfelelő új rostjaink termelődjenek.

A kezelés előtt tisztázzuk az ellenjavallatokat, megbeszéljük a várható eredményt, hogy mi a vendég konkrét célja, mi zavarja a legjobban, hogy valóban a megfelelő problémára nyújtsunk megoldást.

Ezután letisztítjuk a bőrfelszínt, majd zsibbasztó krémet helyezünk fel. A hatóidő letelte után eltávolítjuk, majd alaposan lefertőtlenítjük a kezelendő arctájat és annak környékét.

Maga a kezelés viselhető, esetleg, ha nagyobb felületet kezelünk, a végén csökkenhet a krém hatása.

Ezt a fényképet a kezelés napján este készítettem otthon, addig gyakorlatilag pihentem és hideg vizes borogatással kényeztettem magam. Az éjszaka jól telt, bár picit feszült a szemem környéke, de tudtam aludni.

Másnap reggel, amikor a fürdőszobai tükörbe néztem nem tudtam, hogy sírjak-e vagy nevessek, ez a látvány fogadott. Égett, feszült a kezelt bőrfelszín, és enyhe lázam is lett. Újra borogatással hűtöttem magam, bekaptam egy lázcsillapítót és a vasárnapot is ágyban töltöttem, szigorúan magas párnán, hogy az a sok víz a szemhéjamról induljon el lefelé (segítsen a gravitáció is neki :) ).

Hétfőn reggel ezzel a "sminkkel" indultam dolgozni, a rossz reklám is reklám, legalább mindenki megfogja kérdezni, hogy mi történt velem, és mesélhetek erről az új kezelésről.

Kedd reggelre bekövetkezett, amit vártam, az ödéma lehúzódott a szemem alá. A felső szemhéjam végre nem volt olyan duzzadt, alul annál inkább...

Szerdán reggel kicsit elkeseredtem, mert újra bevizesedett a felső szemhéjam (sokat dolgoztam, vezettem, megerőltettem a szememet), itt egy pillanatra elbizonytalanodtam, hogy mi lesz ebből... ez azonban ne bátortalanítson el senkit, mert Anyukámnak is akkoriban plazmáztam a szemhéját és 1 gramm víz nem jött a szemére, egy pici ödémája sem alakult ki. (a végén majd megosztom az ő fotóit is, csak róla nincs meg végig folyamatában, mert nem volt ilyen látványos átalakulás az ödémától)

Csütörtökön reggel már megjelent a fény az alagút végén, a pörkök kezdtek látványosan lepotyogni, a víz pedig lassan távozott a szöveteimből.

Péntekre kicsit dagadtabb lett újra a felső szemhéjam, de seb már csak a baloldali szarkalábaimnál volt látható. A többi helyen szép feszes, bár még picit piros.

Szombaton reggel egy sminktetováló képzésre mentem Budapestre, így a fényvédőmre - a fénykép elkészítése után - kentem egy leheletnyi alapozót is (az IMAGE alapozóját bátran lehet használni esztétikai beavatkozások után), senki észre sem vette a nyomokat.

Ez a kép már vasárnap reggel készült, szembeötlő a különbség! Ezt a néhány nap kellemetlenséget simán megérte. Lassan 2 éve csináltattam, idén tavasszal újra feszesítünk a PLAZMÁVAL!

... és akkor az ígért képek Anyukám szeméről. Tehát a kezelés után neki is pöttyös lett, de se dagadás, se láz, semmi. körülbelül 1 hét alatt neki is leestek a pörkök és szép, feszes lett a szemhéja. Ez a sztori rövidebb, a kép is kevesebb, mert pont ugyanolyan volt, csak egyre kevesebb volt a seb...